A megmérettetés áprilisban zajlott Szolnokon, melynek célja, hogy bemutassa a hazai bartenderek kreativitását, valamint népszerűsítse a magyar alapanyagokat és a gasztronómiai örökséget a koktélkultúrában. Takáts-László Bernadett, a tokaji Minaro Hotel munkatársa két kategóriában is első helyezést ért el a szakmai zsűri értékelése alapján.
Az alkoholmentes italok között Bernadett koktélja lett a legjobb, emellett az összesített versenyben is diadalmaskodott, elnyerve ezzel a Champion címet.
A győztes alkoholmentes koktél a „Feel Free This Is The Forest” nevet viseli, amelynek alapját a Historia alkoholmentes gin adja, verjus-szal, csicsörke fenyőrügysziruppal, aquafabával és házi készítésű fenyőrügyporral kiegészítve. A másik elismerést kivívó ital a „Drunk Barbie from Tokaj” nevet kapta, amely saját termesztésű eperrel, Bestillo birsalmapálinkával, rózsaszirommal, rakamazi jonagold almalével, mézes házi sziruppal, lime-lével és aquafabával készült.
A bármenedzser nyilatkozatában örömét fejezte ki, hogy egy ilyen rangos szakmai megmérettetésen képviselhette Tokajt és a Minaro Hotelt, és hozzájárulhatott a régió hírnevének öregbítéséhez.
A Minaro Hotelről fontos tudni, hogy a Jellinek Dániel nevével fémjelzett ötcsillagos monstrum részben közpénzből valósulhatott meg, illetve, hogy a pletykák szerint az állam gondoskodása kéz a kézben jár annak működtetésével.
A luxusszálloda közel két éve nyitotta meg kapuit, mintegy tízmilliárd forintos beruházással, amelyhez 4,5 milliárd forint állami támogatás is társult.
Fotó: turizmusonline.hu
Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!